Merkezi Atama ile Kadrolu Memur Olarak Atanan Memur Sözleşmeli Memurluğa Geçebilir Mi?
Türk Dil Kurumuna göre Muvafakat “Uygun Görme, onama, kabul etme” anlamına gelir.
Devlet Memuru neden Muvafakat Alır?
Devlet Memurları kanuna tabi kurumlar arasında geçiş yapmak için Muvafakat alırlar. 657 Devlet Memurları kanununun Madde 74 de şu şekilde açıklanmıştır: Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakati ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği şarttır
Muvafakat Nedir? Devlet Memuru Neden Muvafakat Alır? yazımızı okuyabilirsiniz.
Devlet memuru istifa edip farklı statüdeki bir memurluk görevine atanabilir mi?
657 Devlet Memurları Kanunu’nu 74. Maddeye göre memur olarak ataması yapılabilmektedir. Kanun şu şekildedir. Bir kişinin kanunun ön gördüğü şekilde 657 ye tabi bir kurumdan bir kadroya naklen ataması yapılabilmektedir; ama atamanın yapılabilmesi için kurumların karşılıklı muvafakati olmalıdır.
Devlet Memuru İstifa Edip Farklı Statüdeki Bir Memurluk Görevine Atanabilir mi? yazımızı okuyabilirsiniz.
Kadrolu memur olarak görev yapmaktayım. İstifa edip KPSS puanı ile sözleşmeli personel olarak atanırsam her hangi bir bekleme sürem olur mu? Bazı kaynaklarda 6 ay bekleme durumundan bahsedilmektedir.
657 sayılı Devlet Memurluğu kanunun 94. Maddesinde memurluktan çekilenler ile ilgili ifadeler olup bunlar sözleşmeli personel olarak atananlar için geçerli değildir. Sözleşmeli atanan bir personelin beklemesine gerek yoktur.
Kadrolu Memur İstifa Ederse Sözleşmeli Atanmak İçin ne Kadar Bekler? yazımızı okuyabilirsiniz.
Yukarıda bahsedilen bütün maddeleri incelediğimizde başka bir kuruma kadrolu memur olarak geçebilirsiniz yalnız geçebilmek için kurumunuzun muvafakat vermesi gerekmektedir. Kurumunuz muvafakat verebilmesi için 74. maddede belirtilen Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği şarttır ifadesi vardır ve eğer 3 dereceden fazla bir fark varsa geçiş yapamazsınız. Ama yeniden KPSS'na girip sözleşmeli personel olarak atanabilirsiniz bu duruma her hangi bir şekilde beklemenize gerek yoktur. Kişinin memuriyet statüsü değişip açıktan ataması yapıldığından kurumların muvafakatı gerekli değildir. Personelin bu durumda 6 ay beklemesine de gerek yoktur.
Kadrolu Memur Kpss İle Başka Kuruma Ataması Hk. yazımızı okuyabilirsiniz.