mehmet7
Kadrolu Devlet Memurları için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa bakmamız gerekir.
657 Sayılı devlet memuru kanununu 105. maddesinde Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir. Detaylı bilgilere Devlet Memurunun Yıllık İzin Süresi Kaç Gündür? ulaşabilirsiniz.
Sözleşmeli Devlet Memurları için Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara bakmamız gerekir.
Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar madde 9 da "bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir. Sözleşme döneminde kullanılmayan izinler, sözleşmenin devamı halinde müteakip sözleşme döneminde kullanılabilir." Detaylı bilgilere Sözleşmeli Memur Yıllık İzin Süresi Kaç Gündür ve Bir Sonraki Yıla Devreder Mi? ulaşabilirsiniz.
Yıllık izinlere ilişkin yukarıda yer verilen hükümlerin yanında aynı zamanda;
62 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğine,
140 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğine,
154 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğine bakılması gereklidir.
Yıllık izin hizmet süresinin değerlendirilmesi hususunda birliğin sağlanması maksadı ile yayımlanan 154 seri no’lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinde hizmet değiminden "Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması," belirtilmiştir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında hangi statüde olursa olsun(sürekli işçi, geçici işçi, memur, sözleşmeli, geçici personel, özel hizmet sözleşmesi gibi) bütün hizmet süreler yıllık izinde değerlendirilmektedir.
Ayrıca, kazanılmış hak aylığında değerlendirilen hizmetlerde yıllık izinde değerlendirilmektedir.
Daha önce çalıştığınızı ispatlamanız şartıyla yıllık izinlerinizi kullanabilirsiniz.
Memuriyet Öncesi Yapılan Askerlikten Doğan İzin yazımızı da mutlaka okuyunuz