Kubra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda öğretmen olarak görev yapmaktayım. Su anda gebeyim. 37.haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. Yalnız yarıyıl tatili dönüşünde 37.haftama son 10 günüm kalmış olacak. O 10 günlük sureci doktor raporu alarak geçirsem doğum öncesi iznimi doğum sonrasına aktarmamda 10 günlük rapor sıkıntı oluşturur mu?
"657 sayılı devlet memurları kanunu 103. maddesine göre Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Öğretmen veya okul idaresinde görev yapıyorsa sadece yaz tatilinde ve dinlenme tatillerinde izinli sayılır ve ekstra izni yoktur." denilmektedir.
Öğretmenler hastalandıkları vakitlerde rapor alabilmektedirler. Öğretmen ve diğer memurlar için Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmelik bulunmaktadır.
İlgili yönetmeliği incelediğimizde Madde 8 de şu ifade geçmektedir. Resmi sağlık kurullarınca düzenlenen veya onaylanan raporlara göre verilen hastalık izinleri hariç 3 üncü maddenin (b) fıkrası uyarınca tek hekimlerin değişik tarihlerde düzenledikleri hastalık raporlarında gösterdikleri zorunluluk üzerine kendilerine yıl içinde toplam 40 gün hastalık izni verilen memurların o yıl içinde bu süreyi aşan ilk ve müteakip bütün hastalık raporlarının geçerli sayılabilmesi için bunların kurumun veya İl Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürlüğünün belirleyeceği resmi sağlık kurullarınca onaylanması gereklidir.
Yukarıda bahsedilen maddeyi de dikkate aldığımızda almış olduğunuz 10 günlük raporun sizin gebelik izninizle bir alakası olmadığı anlaşılmaktadır. 10 günlük rapor veya 40 güne kadar alacağınız herhangi bir rapor sizin hakkınız olan gebelik izninizin süresinden düşülmesi söz konusu değildir.