Memurdan_Soru
Aile Birliği Mazereti Kapsamında İller Arası Ataması Gerçekleşmeyenler İçin Nasıl Bir Çalışma Yapılacak?
2024 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunda bu konuda şu şekilde açıklama yapılmıştır.
Aile Birliği Mazereti Kapsamında İller Arası Ataması Gerçekleşmeyenler
Bu duyuru kapsamında aile birliği mazeretine bağlı olarak iller arası ataması gerçekleşmeyenlerden;
1. Eşi Bakanlığımız kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor ise söz konusu eşin bu duyurunun A. GENEL AÇIKLAMALAR başlıklı bölümün 1 inci ve 2 nci maddeleri ile B.1.1. Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmelerde Dikkate Alınacak Diğer Hususlar bölümünün 1 inci maddesinde aranan şartları taşıması halinde,
2. Eşi Bakanlığımızın memur ünvanlı kadrolarında (657 4/A) görev yapıyor ise memur ünvanlı eşin ilgili mevzuatı bakımından yer değiştirmesinde herhangi bir engel bulunmaması halinde,
3. Eşi farklı kamu kurumunda memur ünvanlı kadroda (657 4/A)görev yapıyor ise Bakanlığımızca ilgili kurumla koordinasyon sağlanmak suretiyle; ilgili kurum tarafından uygun görülmesi halinde her ikisinin de -öğretmenin alanında ihtiyaç bulunan bir eğitim kurumu normu ile ilişkilendirilebileceği- Bakanlıkça belirlenecek bir ilde aile birliğinin sağlanabilmesi için 16 Ağustos 2024 tarihinden sonra çalışma yapılacaktır. Bu çalışma kapsamında aile birliğini sağlanmasını isteyenlerin Elektronik Başvuru Formunda yer alan “Mazerete bağlı atama işlemi gerçekleşememesi durumunda aile birliğimin Bakanlıkça belirlenecek bir ilde sağlanabilmesi için gerekli koordinasyonun sağlanmasını talep ediyorum” beyanın işaretlenmesi gerekmektedir.
4. Bakanlıkça gerçekleştirilecek bu çalışmanın sonucu öğretmene yazılı olarak bildirilecektir.
5. Yer değiştirme işlemi 9 Eylül 2024 tarihinden önce gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma işlemleri yer değiştirme kararnamelerinin gönderildiği tarih itibarıyla yapılabilecektir.
6. Yer değiştirme işlemi 9 Eylül 2024 tarihinden sonra gerçekleşenlerden;
• Bulunduğu eğitim kurumunda norm kadro fazlası durumunda olanların ayrılmaişlemleri atama kararnamelerinin gönderildiği tarih itibarıyla,
• Diğer öğretmenlerin ayrılma işlemleri ise yarıyıl tatili itibarıyla yapılabilecektir.