Almış olduğum sağlık raporumu kurumuma bildirmedim. Kurum amiri de işe bilgi mazeretsiz gelmediğimden tutanak tutmuş ve bu konuda hakkımda soruşturma açılmış. Almış olduğum sağlık raporunu kaç gün içinde kurumuma bildirmem gerekiyordu?
Sağlık Raporu Alan Memur Ne Zamana Kadar Raporunu Teslim Etmelidir?
Devlet memurları almış olduğu hastalık raporlarını kurumuna ibraz etmek zorundadır. Kurumuna almış olduğu raporu teslim etmediğinde sorunlarla karşılaşabilir.
Bu konuda DEVLET MEMURLARINA VERİLECEK HASTALIK RAPORLARI İLE HASTALIK VE REFAKAT İZNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK çıkarılmış ve düzenlemeye gidilmiştir. Yönetmeliğin 7. maddesi 3. fıkrasında Kamu hizmetlerinde aksamaya yol açılmaması ve bu Yönetmelik ile belirlenen usûl ve esaslara uygunluğunun tespit edilebilmesi için, hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine intikal ettirilmesi; örneği gönderilmiş ise, rapor süresi sonunda raporun aslının teslim edilmesi zorunludur. Yıllık iznini yurtdışında geçiren memurların aldıkları hastalık raporları, dış temsilciliklerce onaylanmalarını müteakip en geç izin bitim tarihinde disiplin amirlerine intikal ettirilir.
Bu düzenlemeye göre;
- Alınan sağlık raporu, raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati içinde kuruma telim edilmelidir. Örneğin pazartesi günü alınan rapor salı günü teslim edilmelidir.
- Alınan rapor kesinlikle disiplin amirine bildirilmelidir.
- Rapor bildirimi elektronik yolla olabilir. Yani SMS, Whatsapp, mail vs kullanılabilir.
- Raporunuz bittiğinde raporunuzun aslını teslim etmeniz gerekir.
- Bu durum tek hekim ve sağlık raporları için geçerlidir. Sözleşmeli, Kadrolu veya engelli memurların tamamını bağlayıcı niteliktedir.,
Almış olduğum Raporu Kuruma Teslim Etmesem Bir Sorunla Karşılaşabilir Miyim?
Devlet memurlarını ilgilendiren tüm konular gerekli düzenlemeler altına alınmıştır. Bu konuda çıkarılmış olan yönetmeliğe baktığımızda ifadeler çok nettir. Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları İle Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte bildirilmesi gerektiğinden bahsedilmiştir. Bildirilmediği durumlarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 125 de yer alan cezalardan biri ile muhatap olabilirsiniz.
Hastalık İzni Alan Personel Görev Yerinden Ayrılıp Başka Bir Şehre Gidebilir Mi? yazımızı okuyabilirsiniz.