Öğretmen olarak görev yapmaktayım Hastalandığımdan dolayı 10 günlük hastahaneden rapor aldım. Bu raporum izne nasıl çevriliyor?
1 Ocak - 31 Aralık tarihleri arasında personel 40 günlük hastalandığında hastalık raporu alabilir. Bu konuda herhangi bir kişi neden size rapor aldığınızı sorgulayamaz veya bu konuda sizi yargılayamaz. Usulüne uygun alınmış her raporun okul idaresi tarafından izne çevrilmesi gereklidir. Almış olduğunuz raporun bir örneğini en geç bir sonraki gün mesai saatine kadar okul idarenize elektronik yolla veya farklı bir şekilde ulaştırmanız gereklidir.
Milli Eğitim Bakanlığı izin yönergesine göre: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerin 40 gün hasta olmaları halinde izin almaya hakları bulunmaktadır. Alınmış olan izinler eğer usulüne uygunsa okul idaresi tarafından mebbis sistemi üzerinden hastalık raporu şeklinde sisteme girilir ve oradan izne çevrilir.
Usulüne uygun olmayan hastalık raporunun alınması halinde okul idaresinin duruma itiraz etme ve öğretmenin raporunun tekrar değerlendirilmesini istemeye hakkı da vardır.