Adem651
Ortaöğretim KPSS Sınavına Girme Şartları Nelerdir?
Ortaöğretim Kpss sınavına kimler girebilir?
Ortaöğretim Kpss sınavına lise mezunu herkes başvuru yapabilir.
Ortaöğretim Kpss sınavı ne zaman yapılır?
Ortaöğretim Kpss sınavı sonu çiftli yıllarda yapılır. En son 2020 yılı içinde yapılmış olup 2022 yılında yeniden ortaöğretim Kpss sınavı yapılacaktır. Sınav 06.11.2022 tarihinde yapılacaktır.
Ortaöğretim KPSS Sınavına Ne Zaman Başvuru Yapacağım.
Ortaöğretim KPSS başvuruları 01.09.2022 ile 13.09.2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Geç başvuru tarihi ise 21.09.2022 - 22.09.2022 23:59 tarihleri arasında olacaktır.
Ortaöğretim Kpss sınavı sonucunda hangi puan türleri ile atanılır?
Ortaöğretim Kpss sınavı sonucunda alınman puana göre P-94 puan türü üzerinden tercih yapılabilir.
Önlisans ve Lisans mezunları ortaöğretim Kpss sınavına girebilir mi?
Önlisans ve lisans mezunları ortaöğretim kpss sınavına giremezler. Kişi en son bitirdiği okula göre Kpss sınavına girebilir.
Üniversite okurken ortaöğretim Kpss sınavına girebilir miyim?
Üniversite okurken ya da lisans bölümlerinden mezun olmadığınız takdirde ortaöğretim Kpss sınavına girip başarılı olup atanabilirsiniz.
Ortaöğretim KPSS Sınavı Kaç Yıl Geçerlidir?
Bu konuda Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik çıkarılmıştır. Yönetmeliğin 11. Maddesine göre KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.
Aynı Yıl Hem Lisans KPSS Hem de Ortaöğretim KPSS sınavına Girebilir Miyim?
2022 ÖSYM Lisans Kılavuzu Madde 1.4 de şu açıklama yapılmıştır.
2022-KPSS LİSANS sadece lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) programlarından mezun
olanlar ile mezun olabilecek durumda olanlar içindir. Bu kılavuz, sınavın kural ve işlemlerini kapsamaktadır.
Yüksek lisans veya doktora derecesini almış olanlar, başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan
yapacaklar, daha sonraki tarihlerde atanmak üzere tercihlerini belirlerken bu alanı göz önünde tutacaklardır.
Bir lisans programından (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim), 6 Haziran 2022 tarihi ve öncesinde mezun
olanlar, lisans düzeyinden KPSS’ye girmek zorundadır. Bir lisans programından 6 Haziran 2022 tarihi itibarıyla
mezun olmamış olmak koşuluyla; ön lisans (iki yıllık meslek yüksekokulu ve iki yıllık açıköğretim) veya
ortaöğretim (lise veya dengi meslek lisesi) mezunları ile bu kurumlardan mezun olabilecek durumda olanlar,
KPSS’ye ortaöğretim/ön lisans düzeyinde girebileceklerdir. Bir lisans programından 6 Haziran 2022
tarihinden sonra mezun olacaklar ise mezuniyet durumlarını göz önünde bulundurarak, KPSS’ye lisans
düzeyinden veya ortaöğretim/ön lisans düzeyinden girebileceklerdir. Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde
KPSS’ye girmeleri mümkün değildir. KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavıyla ilgili kılavuz ayrıca hazırlanacak ve
adaylara duyurulacaktır.
Yukarıdaki maddede de açıkça görüldüğü gibi eğer bir üniversitede lisans mezunu olduysanız Önlisans KPSS sınavına veya Ortaöğretim KPSS sınavına giremezsiniz. Eğer Lisans düzeyinde KPSS sınavına girerseniz Önlisans düzeyinde KPSS sınavına giremezsiniz.
Lisans Mezunları Önlisans Kpss Sınavına Girip Atanabilirler Mi? yazımızı okuyabilirsiniz.