baharbahar
6 Eylül tarihinde öğretmen olarak göreve başladım. 11 Eylül tarihinde doğum yaptım ve doğum iznim bittikten sonra 30 gün heyet raporu aldım. Rapor bitiminden sonra bir (1) haftalık hastaneye yatış sürecim oldu. Hastaneden taburcu olduktan sonra tekrar 30 günlük heyet raporu aldım. Aşağıdaki soruları size soracağım?
1) Aday öğretmen olduğum için öğretim yılı sonuna kadar rapor alabilir miyim?
Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinde
Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir. Azamî izin sürelerinin hesabında, aynı hastalığa bağlı olarak fasılalarla kullanılan hastalık izinleri de iki izin arasında geçen sürenin bir yıldan az olması kaydıyla dikkate alınır.
Bu konu ile alakalı Sözleşmeli Öğretmen Heyet Raporu alabilir mi? ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz
2) Sözleşmeli personel olarak heyet raporu yada normal rapor en fazla kaç tane alabilirim?
Sözleşmeli personel olarak sağlık kurulu raporu (heyet raporu) alabilirsiniz. Almış olduğunuz heyet raporu için uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir denilmektedir.
Bu konu ile alakalı Sözleşmeli Personelin Heyet Raporu Alması ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz
3) Eğer heyet raporu alırsam bu durum benim adaylığımı yada sözleşmemi etkiler mi ?
Sözleşmeli personel çalıştırılması ilişkin esaslarda madde 10 da ise şu şekilde açıklama yapılmıştır. Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere (Danıştay Onikinci Dairesinin 11/03/2013 tarihli ve E:2009/3956, K:2013/1443 sayılı kararı ile iptal edilmiştir. Bu karar, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 26/10/2015 tarihli ve E:2013/1713, K:2015/3762 sayılı kararı ile onanmıştır.) ücretli hastalık izni verilebilir. Hastalık sebebiyle, Sosyal Sigortalar Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik tazminatı ilgilinin ücretinden düşülür.
Yukarıdaki açıklamalara baktığımızda sözleşmeli personelin almış oldu raporun onu sözleşmesini uzatacağına dair her hangi bir konun veya yönetmelik bulunmamaktadır. Sözleşmeli personelin almış olduğu heyet raporunun da adaylığını uzatacağına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Değerlendirme yaptığımızda sözleşmeli personelin almış olduğu rapor veya heyet raporu sözleşmesinin uzamasını neden olmadığını düşünmekteyiz.
Aşağıda linki verdiğimiz yazılarımıza baktığınızda tüm sorularınızın cevabımı bulabilirsiniz.
Aday Öğretmen Rapor Alırsa Adaylığı Uzar Mı
Sözleşmeli Personel Heyet Raporu Alırsa Sözleşme Süresi Uzar Mı?
Sözleşmeli Personelin Heyet Raporu Alması
Sözleşmeli Öğretmen Heyet Raporu alabilir mi?